Учасники акції виступають проти диктатури у Білорусі / фото УНІАН

У Києві біля посольства Білорусі відбувається акція солідарності з білоруським народом, який протестує через нечесні вибори президента у цій країні.

Читайте такожУ Білорусі затримали ще одного українця - МЗС

Як передає кореспондент УНІАН, навпроти посольства учасники акції стоять на проїжджій частині вулиці Коцюбинського, а тому рух транспорту ускладнений.

Відео дня

Висловити свою підтримку білоруському народу прийшли близько 300 осіб, зокрема правозахисники, депутати Верховної Ради.

Також серед учасників акції є багато представників білоруської громади в Україні, які тримають плакати зі своїми вимогами та гаслами і, зокрема написи білоруською мовою "Досить мучити нас. Білорусь вільна країна", "Лукашенко - геть!", "Людей вбивають - стурбованості мало" та інші. Вони виступають проти диктатури у Білорусі.

Активісти вважають, що необхідно чинити тиск на президента Олександра Лукашенка, аби він припинив переслідування і репресії проти мітингувальників у Білорусі. Учасники зібрання заявляють, що у Білорусі зараз відбуваються жахіття. Активісти вимагають, аби Лукашенко наказав заборонити стріляти по мирних людях і затримувати їх.

Вони вимагають звільнити всіх затриманих осіб. Зокрема, учасники зібрання вигукують гасло "Свободу політв'язням".

На акції були люди, які двічі запалювали фаєри та іншу піротехніку. Також деякі активісти вигукували образливі гасла на адресу міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

‌Станом на 18:00 організатори акції з представництва міжнародної правозахисної організації Amnesty International заявили про завершення акції, але люди не розходяться та час від часу вигукують: "Живе Білорусь!".

Протести у Білорусі: що відомо