Розмір полотнища становить 12 на 8 метрів, а висота флагштока - 50 метрів / фото adm-pl.gov.ua

У полтавському сквері пам’яті Героїв України спорудять Меморіал захисникам незалежності. Його центральним елементом стане найбільший в області прапор України, який вперше урочисто підняли 23 серпня, до Дня Прапора.

Про це повідомила Полтавська ОДА.

Розмір полотнища становить 12 на 8 метрів, а висота флагштока - 50 метрів. Його встановили у рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"Символічно, що прапор встановлений у сквері пам'яті Героїв України, на місці колишнього пам'ятника Леніну. Ми не тільки встановили щоглу, а й реконструювали сквер. Основа прапора має вигляд козацького хреста з синьо-жовтою підсвіткою вночі", – зазначив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Як розповіла пресслужба ОДА, найбільший синьо-жовтий стяг на Полтавщині підіймали синхронно з іншими обласними центрами. Урочистості розпочалися з відеотрансляції звернення Президента України Володимира Зеленського, який брав участь у піднятті Державного Прапора в Черкаській області.

фото adm-pl.gov.ua

Учасники та гості церемонії мали змогу спостерігати за військовим ритуалом Почесної варти курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба. На завершення вертолітна ланка 18 окремої бригади армійської авіації імені Ігоря Сікорського пролетіла над сквером пам’яті Героїв України.

Вертолітна ланка пролетіла над сквером пам’яті Героїв України / фото adm-pl.gov.ua

Створення поблизу флагштока Меморіалу захисникам незалежності України – спільна ініціатива обласної влади, ветеранів війни та членів їхніх сімей, пояснив Синєгубов.

"Проведемо конкурс на спорудження Меморіалу, зараз тривають обговорення умов і порядку проведення цього конкурсу", - додав він.