Даміан Дуда врятував не одне життя / скріншот

"Все буде добре, братику, будеш жити" - цими слова польський парамедик заспокоював важкопораненого українського солдата. Відео цього зворушливого моменту облетіло всі соцмережі. Даміан Дуда - так звати парамедика, який живе у Варшаві. 

Журналістам ТСН Даміан розповів, чому війна в Україні стала і його війною, та про надскладні евакуації.

Так, мережу підкорило відео, як польські парамедики евакуюють із Соледара пораненого в голову українського солдата.  "Це не була звичайна евакуація, це було змагання з часом та зі смертю. Нам його передали українські мінометники. Поранений він стікав кров'ю й важко дихав, життєві параметри постійно падали. Я перевернув його на бік, щоб він міг дихати. На щастя, ми встигли його довезти, він вижив", - розповідає Даміан.

Дуда - мистецтвознавець, він був у Сирії та Іраку, на фронт України їздив з 2014-го року, наразі евакуює поранених на Бахмутському напрямку. Даміан каже, що вражений тим, які мужні українські захисники. 

Нагадаємо,  медик Даміан Дуда показав, як евакуйовують пораненого на імпровізованому медичному автомобілі для важкопрохідних місцевостей. На кадрах видно фрагмент процесу евакуації пораненого українського воїна. Медик з усіх сил намагається підтримати захисника. 

Повернення легендарного парамедика з полону

Серед тих, хто 31 грудня 2022-го року повернувся з російського полону, є представник корінного кримськотатарського народу, парамедик з "Азовсталі" Асан Ісенаджиєв. З першого дня повномасштабного вторгнення він рятував життя наших громадян — військових і цивільних".

Вас також можуть зацікавити новини: