Брежнєва позбавили почесного звання / фото УНІАН

У рамках засудження діяльності комуністчиного тоталітарного режиму Київрада позбавила звання "Почесний громадянин Києва" Леоніда Брежнєва та ще 5 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення підтримали 82 депутатат Київради з 91 зареєстрованого у сесійній залі. Також звання позбавили Олексія Єпішева, Віталія Масола, Кирила Москаленка, Олексія Федорова та Чионг Тіня. З повним списком Почесних громадян Києва можна ознайомитись за посиланням.

Згідно з текстом рішення, Київрада вирішила позбавити звання "Почесний громадянин Києва" осіб, які: "були обрані і працювали на керівних посадах Комуністичної партії Радянського Союзу, Комуністичної партії України, Комуністичної партії іншої союзної респубілки колишнього РСРС, починаючи  з секретаря районного комітету і вище, та/або були обрані та працювали на керівних посадах, починаючи з посад  секретаря ЦК ЛКСМ і вищі, та/або були штатними працівниками, негласними агентами КДБ СРСР, КДБ УРСР або інших союзних республік колишнього СРСР, в головному розвідувальному управлінні міністерства оборони СРСР, закінчили вищі навчальні заклади КДБ СРСР крім технічних спеціальностей".

Відео дня

Звання Почесного громадянина Києва

Як повідомляв УНІАН, 24 листопада Київрада підтримала рішення, відповідно до якого екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон став Почесним громадянином Києва.

Звання "Почесний громадянин міста Києва" встановлено з метою заохочення і стимулювання працівників підприємств, установ та організацій як міста Києва, так і громадян України, іноземних громадян за визначні заслуги у розвитку економіки та соціальної сфери української столиці, збагачення національної інтелектуальної і культурної спадщини, плідну громадську діяльність.

Вас також можуть зацікавити новини: