Подоляк озвучив позицію ОП щодо ситуації в Росії / УНІАН

Україна вітає сам факт громадянської непокори в Росії, але обидві сторони внутрішньоросійського протистояння для нас є в рівній мірі воєнними злочинцями. Про це заявив радник голови ОП Михайло Подоляк.

На його думку, сьогоднішні події – це тільки початок внутрішньої трансформації політичної системи РФ. І ця трансформація триватиме, незалежно від результату нинішнього протистояння між вагнерівцями і Міноборони РФ.

"Пригожин публічно сказав про мотиви війни, що вони абсолютно не відповідають пропагандистському галасу, який Росія довгий час вела. Тобто Росія напала на Україну виключно заради знищення України. І так як Україна ефективно чинить опір, то в самій Росії конфлікти всередині еліти вже вийшли в публічну площину і це буде тільки розростатися", – вважає Подоляк.

На думку радника, нинішнє повстання Пригожина - це внутрішньоелітний конфлікт, який "безсумнівно" переросте в повноцінну громадянську війну.  Але і Путін, і Пригожин, в будь-якому випадку є воєнними злочинцями, а Росія все ще продовжує вести проти України війну геноцидного типу, каже Подоляк. 

"І для нас важливо щоб Росія в такому політичному вигляді переставала існувати. І ми будемо вітати будь-які громадянські непокори, які будуть наростати в Російській Федерації", – заявив він.

За словами Подоляка, все це не скасовує необхідність вигнання російських окупантів з усіх українських територій. Після цього в Росії настане період хаосу, за підсумками якого виникне перехідний уряд. Подоляк вважає, що саме з цим урядом Україна буде підписувати мирний договір, що передбачає в тому числі роззброєння Росії і видачу воєнних злочинців.

Бунт Пригожина і вагнерівців - останні новини

Сьогодні вранці повсталі проти Кремля підрозділи найманців з "групи Вагнера" майже без бою захопили Ростов-на-Дону і, ймовірно, місто Воронеж. В даний час вагнерівці просуваються до Москви.

На південних околицях Москви вже зводяться оборонні рубежі в очікуванні підходу повстанців.

Путін звинуватив Пригожина в зраді і пообіцяв покарати за законом. У свою чергу ватажок вагнерівців відкинув звинувачення у зраді, відмовився скласти зброю і нагадав про тотальну корупцію в РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: