Дубінський бореться з черговим незаконним будівництвом Комарницького в Солом'янському парку Києва / фото

Нардеп Олександр Дубінський з'ясував, що забудовник ТОВ "Смарт-Девелопмент" веде незаконне будівництво в Солом'янському районі Києва — по вул.генерала Шаповала, 1-3.

Про це свідчить відповідна офіційна відповідь від Держслужби з питань геодезії, картографії та кадастру про цільове призначення виділеної землі.

У відповіді на депутатський запит йдеться, що земельна ділянка з кадастровим номером 8000000000:72:186:0006 та загальною площею 1,1901 га має цільове призначення за кодом 03.10. А це будівництво та обслуговування будівель ринкової інфраструктури. Тобто можна зводити тільки готель, офіси й торговельні приміщення з підземним паркінгом.

Відео дня
Черговому незаконному будівництву Комарницького в Києві оголосили бій (документ)

"Значить, дозвіл на будівництво на цьому місці житлового будинку з квартирами видано незаконно, оскільки воно не збігається з цільовим призначенням ділянки. Йде відкрите порушення чинного законодавства", - наголосив Дубінський.

Черговому незаконному будівництву Комарницького в Києві оголосили бій (документ)

Нардеп готує звернення до правоохоронних та інших компетентних органів.

Нагадаємо, Дубінський взявся розслідувати цю справу після скарг жителів Солом'янського району, які протестують проти незаконної забудови Солом'янського парку (замовниками є ТОВ "Міськбудальянс" і ТОВ "Смарт-Девелопмент"). Будівництво пов'язують з Денисом Комарницьким.

Нагадаємо, що засновник ТОВ "Смарт-Девелопмент" - син колишнього мера Києва Олександра Омельченка — Олександр Омельченко, якому належать 50% компанії. Керує компанією Тетяна Валеріївна Ковтун, людина з тим же ім'ям раніше очолювала відділ капітального будівництва та реконструкції Подільського району в держадміністрації.