Найменше таку ідею підтримують на заході та в центрі / фото УНІАН

Більш як 60% українців не підтримують участь українських політиків у святкуванні Дня перемоги у Москві.

Як передає кореспондент УНІАН, результати відповідного опитування на онлайн-конференції представив аналітик фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Сергій Шаповалов.

Читайте такожМайже половина українців вважає, що Україна рухається у неправильному напрямку - опитування

Відео дня

Так, 61% респондентів не підтримують ідею участі українських політиків у заходах з нагоди Дня перемоги, що відбудуться у Москві, підтримують – 21%, ще 18% не визначилися.

Дані опитування свідчать, що найменше таку ідею підтримують на заході та у центрі – 12% та 18% відповідно, а на сході та півдні по 29% прихильників такого теоретичного візиту політиків, проте ж більшість у цих регіонах (близько 50%) висловлюються проти такої ідеї.

 Загальнонаціональне дослідження проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 17 по 22 квітня в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Дослідження проводилося методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера) на основі випадкової вибірки номерів мобільних телефонів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. Статистична похибка вибірки не перевищує 2,2%.

Раніше УНІАН повідомляв, що більшість українців не довіряють Раді, Кабміну, правоохоронцям, МОЗ та НБУ.