Район Херсона Острів затопило за секунди / скріншот

Один з найбільш багатостраждальних районів Херсона - Корабельний, або, як його називають місцеві, - Острів. Він розташований у низині впритул до Дніпра, тому, коли росіяни підірвали Каховську ГЕС, тут миттєво все затопило водою.

Як йдеться в сюжеті ТСН, рятувальники разом з волонтерами одразу почали евакуацію місцевих.

Але вода прибувала дуже стрімко, авто враз довелося замінити на човни. Й вже дуже скоро в човнах люди пригиналися, щоб не чіпляти головою дроти.

Журналісти розповідають, що потужна повінь не змусила російських окупантів хоча б на кілька днів зачохлити свої гармати. Пункти евакуації стали цілями для російської артилерії.

Наразі евакуюють й дуже багато тварин, які потрапили у водний полон, вони дуже налякані.

Ситуація в Херсоні та області після підриву Каховської ГЕС

Вночі 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали греблю Каховської ГЕС, унаслідок чого сталося затоплення низки населених пунктів Херсонської області. 

Одразу після трагедії українська влада оголосила евакуацію населення з правобережжя Херсонщини. Лівий берег області окуповано росіянами, вони не дають місцевим залишати населені пункти, обстрілюючи охочих виїхати й врятувати життя.

Станом на ранок 10 червня на правому березі Херсонської області затоплено 35 населених пунктів, на лівому - ситуація критична.

Вас також можуть зацікавити новини: