Так виглядала будівля ОП ввечері 20 березня / фото УНІАН, Владислав Мусієнко

Двом учасникам акції під Офісом президента на підтримку активіста Сергія Стерненка додали до підозри нову статтю.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Самозахист", який організували прихильники Стерненка для координації акцій.

Читайте такожВ Одесі суд долучив до справи Стерненка нові докази

Відео дня

Так, Давиду Гаджимурадову та Євгену Строканю у березні було вручено підозри у хуліганських діях, а днями додали нову статтю — 338 Кримінального кодексу України (наруга над державними символами).

"Чергова спроба повернути усю суть протесту до "багатостраждальної" таблички ("Президент України" - УНІАН). От тільки ніякої наруги над держсимволами не було. Ветерани, як от Євген, за них ризикували життям на війні", - йдеться в повідомленні.

Акція на підтримку Стерненка: довідка УНІАН

  • 20 березня біля будівлі Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку засудженого громадського активіста Сергія Стерненка. Протестувальники палили фаєри і кидали шумові гранати. Вони намагалися підпалити табличку "Президент України" на будівлі. Активісти розбили скло у дверях будівлі і закидали фаєри та димові шашки в середину. Один з фаєрів залетів на балкон будівлі. Крім того, учасники акції розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.
  • Станом на 30 березня десятьом учасникам акції повідомлено про підозри, стосовно декількох складено адміністративні протоколи.
  • Зокрема, у вчиненні хуліганських дій підозрюють, лідера громадського руху "Захистимо Протасів Яр" Романа Ратушного, Владислава Гранецького-Стафійчука (псевдо Влад Сорд), лідера руху "Гонор" Сергія Філімонова, активіста цього ж руху Олексія Білковського, а також Давида Гаджимурадова та Євгена Строканя.