Сергій Хортів / фото скріншот

Колишньому меру міста Рубіжне Луганської області Сергію Хортіву повідомлено про підозру в колабораціонізмі.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, з 18 по 31 березня підозрюваний, фактично самоусунувшись від виконання своїх повноважень Рубіжанського міського голови, вступив в злочинну змову з окупаційними військами Російської Федерації та представниками "ЛНР". Отримавши від них пропозицію очолити окупаційну владу в м. Рубіжне, в порушення вимог Конституції та Законів України, добровільно погодився на неї", - повідомили у прокуратурі.

Відео дня

Крім того, підозрюваний, перебуваючи в окупованому російськими військами та незаконними збройними формуваннями Рубіжному, під час особистого прийому громадян, разом з представниками окупаційних військ та в інтерв'ю представникам держави-агресора публічно підтримав рішення Російської Федерації від 24 лютого щодо проведення на території суверенної держави України так званої "спеціальної воєнної операції".

Також, додали в прокуратурі, він підтримав дії РФ та незаконних збройних формувань "ЛНР", спрямовані на захоплення території України, а відповідно публічно заперечив здійснення збройної агресії проти України.

"Він закликав до співпраці з державою-агресором, збройними формуваннями, окупаційною адміністрацією РФ під виглядом побудови нового територіального утворення, а також до невизнання поширення державного суверенітету на тимчасово окуповані території України", - підкреслили в ОГП.

У зв’язку з цим керівник Луганської обласної прокуратури повідомив про підозру колишньому меру Рубіжного у колабораційній діяльності (ч. 1, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, докази зради Хортіва почали з'являтися в мережі 1 квітня. На одному з відео він назвав ЗСУ "нацистами" та попросив скласти зброю.

Вас також можуть зацікавити новини: