Наслідки російських ударів по Харкову/ фото Олексій Резніков, Twitter

В Україні після перемоги у війні з Росією все кардинально зміниться.

Такий прогноз озвучив політолог і економіст сайту "Главред". У разі поразки відбудовувати Україну ніхто не буде, вважає експерт.

"Все буде так, як заявив Пасічник в "ЛНР", а він сказав, що Попасну ніхто відновлювати не буде. Маріуполь не будуть. І Сєвєродонецьк і Лисичанськ. Це вже все, це кладовища. Тому, якщо буде поразка, потрібно просто їхати з цієї території", - сказав він.

Відео дня

Українська перемога стимулюватиме зміни, які торкнуться різних сфер.

"Вже чітко показано, що потрібно переходити на п'ятий-шостий технологічний уклад, відмовлятися від радянської системи витрати енергії, переходити на електромобілі, не будувати багатоповерхових будинків. Тобто потрібно повністю змінити свою життєдіяльність", - каже політолог.

За оцінками Соскіна, на відновлення країни після перемоги може піти до 10-20 років. У такому випадку він радить їхати в маленькі міста і вибудовувати своє життя там.

На питання, чи загрожує Україні висока інфляція, безробіття і ще більше біженців у разі затягування війни більш ніж на рік, експерт зазначив, що в разі перемоги України нічого такого не буде.

Як вважає військовий експерт Олег Жданов, в України є шанс деокупувати всі захоплені Росією території і їм потрібно скористатися, тому що другий навряд чи випаде з огляду на політичну та економічну ситуацію в світі. Війна, за його прогнозом, може максимально тривати до весни 2023 року.