Навчання на інтенсивному курсі GoStudy — це не тільки уроки чеської мови, але й нові друзі / джерело фото: архів GoStudy  

У результаті воєнного конфлікту в Україні у Чехії опинилося більше трьохсот тисяч біженців. Одна з головних умов швидкої акліматизації — не тільки наявність житла та засобів для існування, але також вивчення чеської мови. Це особливо важливо для дітей, яким доведеться йти до школи у новому місці цього вересня. За підтримки Міністерства освіти Чеської республіки школа GoStudy організовує безкоштовні інтенсивні курси чеської мови для українських школярів. Розповімо, чому варто скористатися цією можливістю.

Як виглядає навчання на курсі?

Оскільки чеська, як і українська, належить до групи слов'янських мов, то за умови регулярних занять дитина може оволодіти основами усього за місяць. Режим навчання інтенсивний: чотири уроки на день, п'ять днів на тиждень. 

Відео дня

Головна задача курсу — підготувати студента до щоденної комунікації у школі з однокласниками та викладачами. Заняття містять інтеграційні завдання, у ході яких педагоги роблять акцент на розширенні словникового запасу. При цьому учасникам не доведеться зубрити годинами: засвоєння матеріалу проходить шляхом програвання сценок з життя, так щоб лексика "поглиналася" природньо.

Чи буде курс ефективним?

Усі уроки будуть проходити в очній формі в навчальних центрах у Празі та Брно. Якість навчання гарантують два фактори. 

По-перше, займатися підлітки будуть у маленьких групах не більше десяти людей, відповідно, викладачі зможуть відповісти на всі питання та приділити час кожному учню.

По-друге, професори школи GoStudy мають багатолітній досвід і відмінно знайомі з чеськими реаліями. Це означає, що учні будуть вивчати не тільки "книжну", але й розмовну чеську, вивчать найуживаніші у побуті фрази, яких інколи немає у підручниках. Заняття допоможуть краще зрозуміти менталітет та культуру держави, в якій доведеться жити та навчатися.

GoStudy безкоштовно готує підлітків з України до школи

Що надає проходження курсу?

Інтенсивний безкоштовний курс включає в себе 80 уроків, пройти його можна у червні, липні та серпні 2022 року. Кожен студент, який відвідає мінімум 75% занять і складе підсумковий іспит з чотирьох частин (читання, аудіювання, письмо та розмова), отримає сертифікат. Цей документ полегшить зарахування учня до чеської школи та спростить початок навчання.

Хто може записатися на курс?

Зареєструватися на курс може будь-який студент віком від 14 до 18 років, якому надали тимчасовий захист у Чеській Республіці у зв'язку з воєнним конфліктом в Україні. 

Чому варто пройти саме цей курс?

GoStudy — це мовна школа з правом проведення державного екзамену, яка вже більше 20 років спеціалізується на навчанні іноземців чеській мові. 90% випускників школи не тільки успішно здають екзамен на сертифікат В2, але й поступають до найкращих університетів Чехії та Словаччини. 

З самого початку воєнного конфлікту в Україні школа GoStudy прийняла рішення допомагати українцям акліматизуватися у Чехії та відкрила безкоштовні язикові курси. Навчання реалізується за підтримки Міністерства освіти Чеської Республіки, що є показником якості та ефективності. 

Як записатися на курси?

Студент має обрати в якому місті він хоче навчатися: Прага чи Брно, та заповнити просту форму реєстрації. Після чого йому потрібно прийти до офісу школи. Він буде включений до групи та отримає мейл з детальною інформацією про курс та необхідні документи. В ньому ж будуть вказані дата, час та місце початку занять. Кількість місць обмежена. Зареєструватися на курс.