На Одещині отруїлися діти / фото od.npu.gov.ua

В Одеській області поліція почала розслідування за фактом отруєння дітей в оздоровчому таборі.

Як повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, госпіталізовано шестеро дітей віком від 8 до 10 років, які приїхали в селище Сергіївка для участі у футбольних змаганнях.

Діти доставлені в лікарню з харчовим отруєнням та інтоксикацією. Попередньо встановлено, що потерпілі харчувалися в їдальні на території закладу, після чого їм стало погано.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України.

Читайте такожСмерть дітей від отруєння грибами. Які висновки варто зробити з трагедіїВ рамках кримінального провадження, для призначення експертиз, відібрані проби води, їжі та зроблено змиви з їдальні обладнання.

Зараз поліцейські з'ясовують всі обставини події.

Отруєння дітей в Одеській області: що ще відомо

За даними Державної установи "Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України", НП сталася в дитячому оздоровчому таборі Green Park. 

Повідомлення про захворювання дітей надійшло в центр 4 червня, і фахівці відразу виїхали в Сергіївку. Стан госпіталізованих оцінюється як середньої тяжкості.

Розпочато епідеміологічне розслідування.