В осени 2019 року главу Фонду держмайна вже намагалися підкупити / фото НАБУ/Facebook

Громадянину, який намагався підкупити голову Фонду державного майна і був затриманий, повідомлено про підозру.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Дії особи кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Відео дня

У САП нагадали, що напередодні правоохоронці затримали громадянина, який пропонував голові Фонду держмайна 800 тис. доларів за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

Читайте такожСАП і НАБУ повідомили про підозру екс-міністру екології Злочевському

Як повідомив у своєму Telegram-каналі колишній народний депутат, член наглядової ради "Укрзалізниці" Сергій Лещенко, хабар у 800 тис. доларів голові Фонду держмайна Дмитру Сенниченку давали за призначення керівництва Одеського припортового заводу.

"Це дуже безглуздий вчинок з боку хабарників, адже минулого разу Сенниченко здав НАБУ теж бажаючих підкупити його за призначення керівництва ОПЗ", - зазначив Лещенко.

Як повідомляв УНІАН, восени 2019 року троє осіб запропонували голові ФДМУ 5 млн доларів неправомірної вигоди в обмін на призначення на посаду директора ПАТ "Одеський припортовий завод", 99,5% акцій якого належать державі, наперед визначеної особи та сприяння у здійсненні господарської діяльності з вказаним підприємством.

Справу за цим фактом НАБУ та САП розслідують за заявою голови ФДМУ з листопада 2019 року.

У січні 2020 року фігурантам справи було повідомлено про підозру. Відомо, що одному з підозрюваних суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 12,5 млн грн, з іншим, колишнім адвокатом, укладено угоду про визнання винуватості.