REUTERS

Прокуратура Автономної республіки Крим має намір використовувати інтерв'ю колишньої так званої "прокурорки" АРК Наталії Поклонської українському журналісту Дмитру Гордону в кримінальному провадженні проти неї.

Про це заявив прокурор відділу прокуратури АРК Кирило Копійка, передає "Крим.Реалії".

"Вся інформація, що міститься в зазначеному інтерв'ю, буде долучена до матеріалів кримінального провадження і йому буде дана оцінка", - запевнив він.

Відео дня

За його словами, оскільки Поклонська знаходиться в розшуку, вирішується питання про проведення стосовно неї заочного кримінального розслідування. Вона є фігуранткою справи, порушеної за статтею про порушення законів та звичаїв війни Кримінального кодексу України.

Читайте такожПрокуратура Криму відреагує на "офіційний візит" Поклонської до Туреччини

"Підозрювана оголошена в розшук. Кримінальне провадження зупинено в зв'язку з розшуком підозрюваного. На даний момент вирішується питання щодо здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваної", – повідомив прокурор.

Копійка підкреслює, що прокуратура АРК надіслала їй повідомлення про підозру всіма можливими способами, включаючи повідомлення в соцмережах.

"Крім того, підозрювана уклала договір з адвокатами, які беруть активну участь у цьому кримінальному провадженні, в тому числі під час розгляду клопотань. Тому коментар Поклонської щодо її необізнаності фактично не відповідає дійсності", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Youtube з'явилося тригодинне інтерв'ю Гордона з Поклонською, в якому вона розповіла про Януковича, Путіна, Зеленського, зраду Батьківщини та анексію Криму.