Президент звернувся до співгромадян / скріншот відео

Президент України Володимир Зеленський звернувся до співгромадян з нагоди свята Різдва Христового у християн західного обряду.

Привітання розмішено на сторінках глави держави у соцмережах.

Зеленський нагадав, що святковий настрій у році, що минає, - у дефіциті для багатьох українців. 2020-й він назвав роком великих випробувань, шокуючої пандемії та карантинів, нових економік і суттєво обмежених комунікацій.

Відео дня

Читайте такожПривітання з Новим роком 2021 - картинки, листівки та вірші до свята

"Але все ж таки вкрай важливо спробувати відпустити тяжкі емоції цього року, щоб мати чисте серце для 2021-го", - зазначив він.

Окремо президент згадав про українських військовослужбовців та медиків, які захищають державу на Донбасі та у боротьбі з коронавірусом.

"Україна завжди буде вдячна кожному своєму захиснику. Бажаю всім по-справжньому добрих свят, родинного затишку і нових сподівань. Бережіть близьких, себе та Україну. Щасливого Різдва!", - побажав президент.

Католицьке Різдво 25 грудня

  • Дата Різдва, яке святкується за Григоріанським календарем, на два тижні відрізняється від дня, в який Різдво Христове відзначають православні християни. Так, у багатьох країнах світу, в тому числі і в Україні, католицьке Різдво традиційно відзначають 25 грудня.
  • Віднедавна цей святковий день в Україні є вихідним. Оскільки католицьке Різдво цього року припадає на п’ятницю, то українці отримають декілька днів поспіль для відпочинку – з 25 по 27 грудня.