Ігор Сірик

Власник ТОВ "Вуд Гейтс" Ігор Сірик закликає депутатів Київради поважати закон, а ЗМІ не поширювати не підтверджену інформацію щодо будівництва житлового комплексу у Святошинському районі Києва, по вул. Відпочинку, 25.

​Засновник будівельної компанії "Вуд Гейтс" Ігор Сірик прокоментував на своїй сторінці у Facebook ситуацію, що склалася навколо будівельного майданчика у Святошинському районі.

​На вулиці Відпочинку, 25, ТОВ "Вуд Гейтс" планує будувати сучасний ЖК, середньої цінової категорії, який сприятиме розвитку навколишньої інфраструктури спального району. Компанія має повний пакет дозвільної документації від КМДА на початок будівництва, позитивні висновки усіх експертиз. 

Відео дня

​"Ще 2010 року, Київрада надала своїм рішенням земельній ділянці статус "під житлову забудову" та передала у приватну власність попереднім власникам – житлово-будівельному кооперативу "Світ Житла". У червні 2020 року, ТОВ "Вуд Гейтс" придбав цю земельну ділянку. Тобто земля є приватною власністю забудовника! Повторюю, це важливо: жодних заперечень з боку КМДА та державних контролюючих органів щодо проєкту будівництва ніколи не було й не має. Проект ЖК відповідає Генеральному плану забудови Києва, усі експертизи підтвердили, що ділянка не має ані історичної, ані ландшафтної, ані природно-екологічної цінності, та придатна до забудови. Відповідний дозвіл на початок будівництва видала Державна архітектурно-будівельна інспекція України", - зазначив Сірик. 

​За його словами, нещодавно й дуже несподівано навколо об’єкту будівництва розпочались "брудні танці". 

​"Група депутатів Київради серед яких Денис Москаль, Аліна Михайлова, Олександр Заболотний та Марина Антощук розпочали переконувати депутатів в тому, що проєкт ЖК начебто не відповідає нормам будівництва, що на майданчику, мовляв, зростають вікові дуби, які мають велику цінність тощо. І хоча за висновками численних експертиз було визначено що усі 6 дубів хворі та не мають жодної цінності, а за видалення зелених насаджень колишній власник ділянки ще у серпні 2019 року сплатив до міського бюджету 705 тисяч гривень, Денису Москалю та його союзникам вдалося пролобіювати прийняття Київрадою рішення про оголошення приватної земельної ділянки ТОВ "Вуд Гейтс" ландшафтним заказником місцевого значення "Зелена мрія"! Це сталося 11 березня 2021 року. Рішення було настільки безпрецедентним, що після його скасування, 25 червня поточного року, Окружним адміністративним судом Києва, у міської ради навіть не вистачило мужності для його оскарження! Апеляційну скаргу Київрада відкликала", - констатує власник ТОВ "Вуд Гейтс".

​Ігор Сірик нагадав також, що будучи депутатом Київради VI скликання (2018-2014 роки), Денис Москаль особисто голосував за надання земельній ділянці по вул. Відпочинку, 25статусу житлової забудови! Між тим, розповідає Сірик, з недавнього часу на будівельному майданчику почали регулярно з’являтися до болю знайомі киянам "тітушки". Під гаслами захисту Києва від мародерів-забудовників, підбурюючі місцевих бабусь та дідусів до сутичок з охороною, молодики звалили будівельний паркан та почали чинити інший безлад.

​"І все це супроводжується відверто замовними новинами та статтями в ЗМІ про збереження Києва від злодіїв-забудовників! Я - чесний бізнесмен! Я створюю робочі місця, розвиваю інфраструктуру, сплачую податки! Я хочу працювати в Україні, займатися чесним і відкритим бізнесом! Тому я звертаюсь до ЗМІ з щирим проханням не поширювати неправдиву маніпулятивну інформацію та фейки. Також хочу звернутись до всіх інших, й зокрема - депутатів Київради: поважайте закон та дійте відповідно до закону! Адже ми разом будуємо європейське, а не сомалійське суспільство", - резюмував Ігор Сірик.