Син чиновника нібито отримав гроші з сімейного бюджету / скріншот з відео

Син начальника Департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова став власником фірми, яка 29 липня 2020 року відкрила елітний комплекс відпочинку NAVY під Києвом.

Про це йдеться у сюжеті Bihus.Info.

Бізнес-проект, за словами поліцейського, фінансувався з сімейних заощаджень, однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував. За даними журналістів, чиновник постійно відвідував комплекс NAVY напередодні його відкриття 29 липня 2020 року. Зокрема, він їздив туди і у робочий час. Проте журналістам сказав, що «ніякого відношення до цього не має».

Читайте також"Свобода, нове елітне житло і машини": журналісти дізналися, як живе пійманий на великому хабарі екс-прокурор

Наступного дня Наумов-старший все ж таки визнав, що цим проектом займається його син Микола, який нібито отримав гроші з сімейного бюджету.

«Із сімейних заощаджень було виділено сину допомогу для запуску і старту роботи комплексу», - зазначив чиновник.

За даними держреєстру юросіб, син чиновника вніс у статутний капітал нової компанії-орендаря комплексу (ТОВ «Радіус 88») два мільйони гривень. Разом з тим станом на кінець 2019-го Наумов задекларував сукупних сімейних заощаджень трохи більше половини від цієї суми (1,3 мільйона).

І надалі декларацію про суттєві зміни в майновому стані, в якій були б відображені видатки на цей проект, не подавав. Це саме по собі може свідчити про корупційне правопорушення.