Чоловіки з трьома дітьми, але із боргом по аліментах не потраплять під відстрочку від призову / колаж УНІАН, фото УНІАН

Кабінет міністрів України у законопроекті про мобілізацію 10449 пропонує викласти у новій редакції перелік осіб, які мають право на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації.

Згідно з ним, не підлягатимуть відстрочці чоловіки, які мають борг за аліментами більше, ніж за 3 місяці, навіть за наявності трьох дітей на утриманні.

Крім цього, по-іншому викладаються норми про самостійне виховання дитини. Якщо зараз відстрочку отримують жінки та чоловіки, які самостійно виховують дитину віком до 18 років, то після змін умовами будуть – якщо другий з батьків такої дитини помер, позбавлений батьківських прав, визнаний зниклим безвісти або безвісно відсутнім, оголошений померлим.

Відео дня

Також виключається норма про відстрочку для осіб, які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи з інвалідністю не мають інших працездатних осіб, зобов’язаних відповідно до закону їх утримувати.

Законопроект про мобілізацію - деталі

Ввечері Кабмін передав до Верховної Ради нову версію законопроекту про мобілізацію. У ньому пропонується скасувати строкову службу, звільнити від військової служби людей з інвалідністю всіх груп, а також виключити право на відстрочку від призову держслужбовців.

Також опубліковано перелік обмежень, які можуть запроваджувати проти ухилянтів. Серед них накладення арешту на банківські рахунки.

Згідно з новим проектом закону про мобілізацію, в Україні будуть надсилати повістки про виклик до Територіального центру комплектування і соціальної підтримки в електронний кабінет призовника.

Вас також можуть зацікавити новини: