Розробники WoT переїжджають до Києва / фото wargaming.net

Білоруська геймдев-компанія Wargaming, яка відома за онлайн-екшенами World of Tanks та World of Warships, перевезла в київський офіс близько 200-300 співробітників.

Читайте такожУ Білорусі від початку акцій протесту затримано майже 15 тисяч осіб – правозахисники

Про це з посиланням на джерела повідомляє AIN.UA. Офіційно в компанії журналістам не підтвердили, але і не спростували ці дані.

Відео дня

За даними джерел, компанія також планує перевезти до Вільнюса близько 500 співробітників з сім'ями.

Всього в мінському офісі Wargaming працює близько 2000 людей.

Зазначається, що на тлі подій в Білорусі білоруські IT-компанії почали розглядати можливість переселення своїх співробітників в сусідні країни. Так, до Києва переїхали деякі співробітники PandaDoc.

В Україні вже спростили порядок оформлення посвідок на тимчасове проживання певним категоріям іноземців, в тому числі і фахівцям сфери IT громадянства Білорусі.

Громадяни Білорусі, які перебувають в Україні на законних підставах, мають право подати документи на оформлення посвідки на проживання без виїзду за межі України у зв'язку зі зміною мети в'їзду.

Україна чекає на білоруських "айтішників"

  • 4 жовтня президент України Володимир Зеленський підписав указ Про заходи щодо залучення ІТ-фахівців з Білорусі.
  • Згідно з Указом, Кабінет Міністрів маэ продовжити до 180 днів у році термін тимчасового перебування на території України громадян Білорусі. Це стосується підприємців, висококваліфікованих фахівців, зокрема фахівців у сфері інформаційних технологій та інновацій, імміграція яких відповідає інтересам України, та членів їх сімей.
  • Також Уряд має запровадити пілотний проект щодо спрощеного оформлення тимчасової посвідки на проживання для цих категорій громадян Білорусі. При цьому необхідно передбачити можливість скорочення до трьох днів термінів для отримання таких документів без необхідності додаткового виїзду за межі української території.
  • Окремо уряд має оптимізувати порядок отримання дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства для працевлаштування громадян Білорусі, які є висококваліфікованими ІТ-фахівцями. Для цього пропонується скоротити до п'яти днів термін надання такого дозволу та передбачити можливість його отримання за принципом мовчазної згоди.