Конституційний суд визнав неконституційним указ про призначення Ситника / фото УНІАН

Необхідно внести зміни до процедури призначення голови Національного антикорупційного бюро України, щоб більше не повторилась ситуація, яка сьогодні склалася з Артемом Ситником.

Як передає кореспондент УНІАН, про це перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко сказав на брифінгу.

У відповідь на запитання УНІАН він зазначив, що необхідно працювати над змінами до закону про НАБУ.

Відео дня

"Якщо попередня процедура неконституційна, то, відповідно, треба привести її у відповідність до Конституції, щоб наступне призначення відбувалося відповідно до Конституції і не виникало питань потім у Конституційного суду" , - зазначив Корнієнко.

Водночас він додав, що питання щодо того, що буде з указом президента, яким Ситника призначено на цю посаду – "з його відміною чи не відміною, то це питання до президента і до Офісу президента".

Читайте такожВ Офісі президента прокоментували неконституційність призначення Ситника

Неконституційність призначення Ситника: що відомо

  • 9 липня Конституційний суд України розпочав розгляд справи про конституційність указу президента про призначення Ситника на посаду директора НАБУ.
  • Провадження було відкрито за конституційним поданням 51 народного депутата щодо конституційності указу президента від 16 квітня 2015 року Про призначення Ситника директором НАБУ.
  • 28 липня Конституційний суд визнав неконституційним указ президента України від 16 квітня 2015 року Про призначення Артема Ситника директором Національного антикорупційного бюро України. Таке рішення КС прийняв, розглянувши подання 51 народного депутата.
  • На думку авторів подання, тодішній глава держави Петро Порошенко вийшов за межі своїх конституційних повноважень і порушив заборону на узурпацію державної влади. Також, стверджували депутати, указ суперечить положенням Основного закону, де міститься вичерпний перелік повноважень президента України.
  • У НАБУ вважають, що зазначене рішення Конституційного Суду є політично вмотивованим.