Підлітки записали відео після того, як склали ЗНО з історії / Фото УНІАН

Випускники школи №90 міста Київ записали відео, у якому назвали Крим російською територією і принизили кримських татар, та виклали його в мережу.

На відео увагу звернув голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Читайте такожУ Рівному розфарбували пам'ятник радянському воєначальнику (фото)

Відео дня

Підлітки записали відео після того, як склали ЗНО з історії. Але після скандалу його видалили.

Адміністрація закладу вже відреагувала на ситуацію та попросила вибачення у всього кримськотатарського народу

«Повною мірою розділяємо обурення проявом дискримінації за національною ознакою, розуміємо неприпустимість таких ганебних висловлювань в будь-чию сторону… Зробимо все можливе, щоб не допустити повторення подібної ситуації. Запевняємо, що позиція колективу школи, як і всієї нашої держави, є незмінною: Крим - це Україна», – заявили в школі.

Сам Чубаров заявив, що, після офіційних вибачень з боку школи та самих авторів відео, інцидент себе вичерпав.

«Меджліс кримськотатарського народу запрошує випускників, які допустили в своїй поведінці образливий випад проти кримськотатарського народу, але потім знайшли в собі сили вибачиться, в офіс Меджлісу кримськотатарського народу, де кожному з них особисто всесвітньовідомий правозахисник, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв вручить  книги з історії Криму і кримськотатарського народу», – зазначив він у Facebook.

Як повідомляв УНІАН, на Закарпатті прокуратура погодила підозру жителю Ужгорода, який закликав до зміни меж території України.