До складу групи увійдуть кримські татари \ фото: УНІАН

В Офісі президента буде створена робоча група, яка опікуватиметься питаннями кримських татар.

Читайте такожНастане день, коли Крим повернеться до України: Зеленський звернувся до українців

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з представниками кримськотатарського народу, повідомляє прес-служба глави держави.

Відео дня

Зазначається, що з метою вирішення проблемних питань кримськотатарського народу Зеленський ініціював створення робочої групи в Офісі президента, у складі якої будуть кримські татари.

«Щоб ця робоча група давала нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями та дуже швидко рухалися», – сказав президент.

Зеленський зазначив, що за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Президент запевнив, що жодних проблем з виділенням землі та будівництвом квартир немає. Голова Херсонської обласної державної адміністрації забезпечить виконання цього доручення. Зеленський запропонував обговорити в робочій групі деталі щодо виділення житла для кримських татар.

Крім того, у Києві планується побудувати нову велику мечеть. Президент наголосив, що він чекає від кримських татар проект цієї мечеті та готовий підтримати його.

Також на межі Херсонської області та Автономної Республіки Крим буде побудовано великий хаб.

«Щоб ті люди, які тимчасово живуть на тимчасово окупованій території Криму, бачили, як ми ставимося до кримчан, до кримських татар. Щоб вони приїжджали і бачили справді інший вигляд, «вітрину» нашої країни», – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що робоча група має розглядати не лише правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв висловив подяку президенту за вшанування пам’яті жертв депортації.

«Ми дуже вдячні за те, що сьогодні 76-та річниця вшановується на такому рівні, інсталяції з кримськотатарським прапором на будівлі Кабміну і сьогодні, знаю, будуть на будівлі Офісу президента. Вдячні за ваші заяви, опубліковані сьогодні, за розпорядження МЗС. Ми дуже сподіваємося, що тема Криму, тема повернення до України та відновлення територіальної цілісності України ніколи не зникатиме з порядку денного керівництва нашої держави», – сказав Джемілєв.

Також лідер кримськотатарського народу підтримав рішення президента про створення робочої групи, яка опікуватиметься проблемами кримських татар.