Лише 3% українців готові поїхати за кордон, щоб уникнути "важкої" зими в Україні, з'ясувалося в опитуванні від Rakuten Viber / Фото УНІАН

Лише незначна кількість українців - 3% - планує виїхати з України у разі важкої зими, йдеться в опитуванні, проведеному месенджером Rakuten Viber.

Так, опитування показало, що від 24 лютого минулого року 69% респондентів не переміщувались всередині країни чи за кордон, 15% - евакуювалися (з них 8% до інших областей, 7% - за кордон). 16% українців - переїхали й поки не планують вертатися (9% з них переїздили за кордон і 7% всередині країни).

На питання, чи планують українці найближчим часом переміщатися, 86% відсотків респондентів відповіли, що ні. 7% - планують повернутися додому, 3% - виїдуть за кордон у разі складної зими, ще стільки ж - переміщатимуться у межах країни. Лише 1% опитуваних планує виїхати цього року, проте поки не визначилися з напрямом.

Відео дня

В Україні через війну кількість населення скоротилася до 29 мільйонів

Як повідомляв УНІАН, за даними соціологів, в Україні нема кому піднімати економіку, адже кількість населення скоротилась до 29 мільйонів, з них працює лише третина. 

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну за кордон виїхали і не повернулися 8,6 млн українців. Проте за даними Агентства ЄС з основних прав, лише кожен третій український біженець в ЄС хоче повернутися додому.

Вас також можуть зацікавити новини: