Масове вбивство на Житомирщині: стрілок вже нападав на людей з рушницею / фото УНІАН

Підозрюваний у вбивстві 7 людей у Житомирській області у березні скоїв напад на односельця з рушницею, але уникнув кримінального переслідування.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм, який захищає інтереси одного з убитих, на сторінці в Facebook.

Читайте такожМасове вбивство у Житомирській області: підозрюваного відправлять на психіатричну експертизу

Відео дня

"Підозрюваний у вбивстві в Житомирській області ще в березні цього року здійснив напад на людину. Тоді він теж був зі зброєю. Це була рушниця. Але він зміг уникнути кримінальної відповідальності. Поліція рушницю прийняла за "...предмет, схожий на биту, 47 см". Людина, на яку він напав, звуть Микола. Після опитування сусідів вдалось встановити, що у підозрюваного є зв‘язки серед очільників місцевої поліції. Можу зробити припущення, що саме тому Микола вирішив не наполягати на кримінальній справі", - розповів адвокат.

Найєм вважає, що трагедії можна було б уникнути, якби підозрюваний у вбивстві сімох осіб "усвідомив незворотність покарання".

На його думку, цій події має дати належну оцінку Державне бюро розслідувань.

Як повідомляв УНІАН, 22 травня на березі ставка неподалік села Новоселиця Попільнянського району Житомирської області в орендаря водойми Анатолія Захаренка виник конфлікт зі знайомими, з якими він напередодні розпивав алкогольні напої на тому ж місці.

Під час конфлікту чоловік з мисливської рушниці ІЖ-58 вбив 7 осіб. Серед вбитих – колишні учасники операції Об’єднаних сил, військовослужбовці Нацгвардії та волонтери.

Одному з гостей вдалося втекти з місця події та повідомити про неї правоохоронців.

Підозрюваний у вбивстві затриманий та перебуває під вартою.

Захаренко під час засідання суду з обрання йому запобіжного заходу заявив, що причиною вбивства стала суперечка та погрози йому, і він стріляв з метою самозахисту.