Серед загиблих - бійці Нацгвардії / facebook.com/anton.gerashchenko.7

Жертвами нічного розстрілу на Житомирщині стали, серед іншого, військовослужбовці Нацгвардії та батальйону імені Кульчицького.

Про це повідомляє Dетектив-Info із посиланням на власне джерело.

Як зазначається, близько першої години ночі до місцевого відділення поліції звернувся 43-річний працівник Київського Національного авіаційного університету Вадим Федюнін. Чоловік розповів, що у компанії з восьми осіб, в якій він перебував поблизу водойми в Новоселиці, виникла суперечка з її орендарем. Останній в ході конфлікту використав вогнепальну зброю, смертельно поранивши сім чоловіків з мисливської гладкоствольної рушниці.

Відео дня

Що стосується загиблих, то мова йде про бійців батальйону імені Кульчицького Владислава Мамаченка та Андрія Москальця (на прізвисько "Мальок"/"Бородатий"), приписаного до гостомельської військової частини №3018 НГУ Віталія Вульчина, двох воїнів з позивними "Фін" та "Скандер" (він же "Український татарин"), а також київського волонтера Романа Ханенка ("Гець") та працівника Київського Національного авіаційного університету Олександра Білоуса.

Читайте такожЗ'явилися фото з місця розстрілу 7 людей на Житомирщині

Попередньо встановлено, що в процесі конфлікту їх розстріляв 58-річний власник місцевої водойми Анатолій Захаренко, якого в жовтні 2015 року притягали до адміністративної відповідальності за порушення правил зберігання мисливської зброї.

На місці події була вилучена рушниця ИЖ-58, за фактом трагедії порушено кримінальну справу про умисне вбивство двох або більше осіб (п.1 ч.2 ст.115 КК України).

ЗМІ також повідомляє про одну з версій розстрілу. Нібито, раніше від Захаренка вимагали "данину" місцеві правоохоронці, а коли той відмовився та здав "перевертнів у погонах", до нього на "розбірки" прийшли  АТОшники, конфлікт із якими і закінчився стріляниною.

Напередодні трагедії на сайті поліції Житомирщини було повідомлено про викриття на хабарі (ч.3 ст.368 КК України) начальника поліції одного з районів області, що за "невтручання у діяльність, пов’язану з розведенням риби, вимагав у 58-річного мешканця Романівського району області  щомісяця надавати йому хабар у розмірі 10 тис. грн".

За інформацією джерела видання, мова йшла саме про водойму біля села Новоселиця. Тоді "запакованим перевертнем у погонах" виявився начальник Попільнянського відділення Коростишівського відділу поліції ГУНП в Житомирській області, підполковник Руслан Мшанецький, а заявником, що поскаржився на вимагання, виступав саме Анатолій Захаренко. 

Як повідомляв УНІАН, вночі на Житомирщині було розстріляно сімох людей.