Артемій Рябчук розстріляв своїх товаришів по службі / скріншот

Місцеві жителі села Броска в Одеській області, де жив 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук, що розстріляв своїх товаришів по службі, сподіваються на справедливе розслідування трагедії. Ті, хто знав хлопця, відгукуються про нього позитивно і не вірять в те, що сталося.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

"І його шкода, і тих хлопців шкода...", - розповіла одна з мешканок села.

"Непорозуміння, страх, жалість... Жалість до нього, як до дитини, тому що йому 20 років, і він, не розуміючи того... сам собі угробив життя. І звичайно ж велика скорбота та жалість до тих родин, які...", – зізналася ще одна.

Зазначається, що хлопець прослужив всього три місяці. Будинок, в якому він жив до цього, зараз стоїть порожній. Мати військовослужбовця поїхала у Росію до доньки, яка нещодавно народила. А батько хлопця помер три роки тому.

Будинок, в якому жила родина Рябчуків / скріншот

Також стало відомо, що сім'я Рябчука була віруючою, і він міг вибрати альтернативну службу, але сам зголосився поповнити ряди Національної гвардії.

У селі кажуть, що хлопець був трохи відлюдним, але завжди вітався, допомагав. Дівчини у нього не було.

Читайте такожСтали відомості імена військовослужбовців, яких розстріляв солдат у ДніпріРозстріл у Дніпрі 27 січня: що відомо

Близько 4 години ранку 27 січня в Дніпрі, на території Південного машинобудівного заводу, 20-річний нацгвардієць Артемій Рябчук відкрив вогонь з автоматичної зброї по караулу військовослужбовців НГУ. В результаті загинули 5 осіб, у тому числі жінка-працівниця заводу, ще 5 отримали поранення. Зловмисник зі зброєю та набоями зник.

Правоохоронці затримали нацгвардейца у Підгородньому Дніпропетровської області.

За фактом умисного вбивства та дезертирства зі зброєю (ч.2 ст. 115, ч. 3 ст. 408 КК) розпочато кримінальне провадження. Також розслідується справа з приводу службової недбалості керівництва Нацгвардії, що призвела до трагедії.

Рябчуку повідомили про підозру за ст.115 (умисне вбивство), ст. 408 (дезертирство), ст. 410 (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцям зброї та бойових припасів) ККУ.

Вас також можуть зацікавити новини: