В Україні посили правила виїзду для артистів / фото УНІАН

У Міністерстві культури та інформаційної політики пояснили нові вимоги для виїзду за кордон артистів-чоловіків.

Відповідне повідомлення оприлюднено на сайті міністерства. Зазначається, що тепер Мінкульт надаватиме листи сприяння з перетину кордону художникам, артистам, музикантам та журналістам, які виїжджають для захисту та популяризації інтересів України, лише за наявності військово-облікових документів.

"З метою запобігання випадкам зі зловживанням, таких, наприклад, як з Андрієм Щегелем та режисером Тарасом Голубковим, МКІП разом з правоохоронними органами було змушене ініціювати посилення вимог для виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Єдиним додатковим документом до попереднього переліку обов'язкових документів, які потрібно надати МКІП для підготовки листа сприяння щодо перетину кордону, стала вимога пред'явити військово-облікові документи", - наголосили у відомстві.

Відео дня

Як зауважується, ці документи мають бути у кожного чоловіка призовного віку згідно з законом, а їх відсутність - є порушенням українського законодавства.

Скандали навколо виїзду артистів

Нагадаємо, що раніше український стендап-комік Андрій Щегель заявив, що виїхав до Туреччини попри те, що отримав три повістки в армію. Він сказав, що отримав дозвіл від Мінкульту як артист.

Пізніше повідомлялося, що український режисер Тарас Голубков зняв кліп для російської співачки Клави Коки. У Міністерстві культури заявили, що він отримав дозвіл для виїзду на зйомки документального фільму про війну в Україні у Європі.

Після цього Мінкульт подав на затвердження уряду проект документу щодо більш жорсткого порядку отримання таких дозволів.

Вас також можуть зацікавити новини: