Розпорядженням КМДА до відзначення Незалежності України на Алеї передбачене тільки покладання квітів, відповів Кличко / Фото УНІАН, Дмитро Хилюк

На Алеї Героїв Небесної Сотні в Києві встановили арт-інсталяцію, присвячену побуту радянської епохи.

Як свідчать світлини, оприлюднені 17 серпня в мережі, в рамках інсталяції поряд зі встановленими меморіальними дошками з фото загиблих героїв звели бутафорські стіни зі старими шпалерами, несправжні автомати з водою, старі іграшки тощо.

У мережі з приводу інсталяції вже спалахнув скандал. Користувачі розкритикували її розміщення на території Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні.

Фото Богдана Кутєпова

Водночас мер Києва Віталій Кличко зазначив, що місто не погоджувало інсталяцію. Організацією відзначення Дня Незалежності займається Офіс Президента.

Фото Богдана Кутєпова

"Місто не видавало жодних дозвільних документів на подібні перформанси. Організацією відзначення Дня Незалежності, зокрема, концепцією та декораціями для святкових заходів опікується Офіс Президента. Розпорядженням КМДА до відзначення 30-річчя Незалежності України на Алеї Героїв Небесної сотні передбачене тільки покладання квітів", – написав він у Telegram.

Міський голова столиці зазначив, що негайно дасть розпорядження про демонтаж конструкцій радянського періоду.

Тим часом кілька десятків представників "Нацкорпусу" почали зносити перформанс самотужки. Поліція спочатку спостерігала за дійством, але не втручалася.

За словами кореспондента УНІАН, невдовзі правоохоронці напали на одного з учасників акції й потягли його до автобуса. Інші почали чинити спротив, в результаті спричинилася штовханина. Було затримано ще трьох осіб, які руйнували радянську інсталяцію. Їх посадили до поліцейського мікроавтобуса.

Учасники акції висловили протест, щоб на місці загибелі учасників Майдану встановлювали інсталяції про радянську добу.

По тому там з’явилися троє чоловіків і одна жінка, які приступили до демонтажу інсталяції.

Вас також можуть зацікавити новини