На телеканалі показали мультфільм з російським актором з "чорного списку" / rusbase.vc

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу "112 Україна" через показ анімаційного фільму за участю російського актора Олександра Михайлова, що входить до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Як йдеться в повідомленні на сайті Національної ради, це рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні на підставі результатів моніторингу мовлення.

Зокрема, регулятор виявив, що 19 квітня о 13:05 телеканал "112 Україна" демонстрував російський мультфільм "Необыкновенное путешествие Серафимы" за участю Михайлова.

Відео дня

Читайте такожУся реклама на телебаченні, радіо та у пресі з 16 січня повинна бути українською мовою - Нацрада з телерадіомовлення

У Нацраді наголосили, що поширення в ефірі відповідного контенту є ознакою порушення вимог абзацу 10 ч. 2 ст. 6 закону України "Про телебачення і радіомовлення", оскільки чинним законодавством не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції аудіовізуальних творів, в яких задіяна особа з зазначеного переліку.

Крім того, додали в Нацраді, результати моніторингу телеканалу також містять ознаки недотримання пункту "А" ч. 1 ст. 59 цього закону, яким передбачено, що телерадіоорганізації зобов’язані дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії.

"Національна рада перевірить діяльність телеканалу "112 Україна" на наявність відповідних порушень після закінчення карантину та в разі їх підтвердження ухвалить до ліцензіата рішення, передбачене чинним законодавством", - констатував регулятор.