Стало відомо, на що українці витрачають гроші за COVID-щеплення / фото УНІАН, Микола Тис

Українці найчастіше витрачають кошти за програмою ""єПідтримка"", яка передбачає виплату по 1 000 гривень вакцинованим від COVID-19 громадянам, на книги, кінотеатри та ж/д квитки.

Про це міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у своєму Telegram-канал.

За його словами, послугою програми "єПідтримка" скористалися вже понад 3 млн українців і більшість з них вже отримали гроші.

Відео дня

Федоров зазначив, що першими почали виплачувати гроші "Монобанк", "Альфа-банк" і "А-банк", клієнти інших банків, які приєдналися до проекту, отримають гроші протягом 10 днів.

Читайте такожТисячу за COVID-вакцинацію можна буде витратити на ліки - Зеленський

За кількістю витрачених грошей лідерами є книги, кінотеатри (показник практично такий же як і у книг), залізничний транспорт.

Також міністр цифрової трансформації нагадав, що "попередньо проект розрахований на один рік, так що всі точно встигнуть".

Як повідомляв УНІАН, сьогодні офіційно стартувала програма "еПідтримка" в додатку "Дія", яка передбачає виплату тисячі гривень за повний курс вакцинації від COVID-19.

15 листопада 2021 року президент Володимир Зеленський заявив, що в рамках нової програми підтримки креативного, спортивного та транспортного секторів економіки українці, які отримали дві дози антикоподібної вакцини, зможуть отримати через додаток "Дія" по 1 тис.грн.

Ці кошти можна буде витратити на придбання абонементів в спортзали, відвідування кінотеатрів, театрів, купити квитки для подорожей всередині країни та ін.

Також Зеленський запевнив, що для вакцинованих громадян, які не зареєстровані в додатку "Дія", держава забезпечить альтернативну можливість отримати ці гроші.

2 грудня 2021 року Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн. Їх направлять на виплати вакцинованим громадянам.

Вас також можуть зацікавити новини: