Стало відомо, коли на картку "ПриватБанку" начислять тисячу за вакцинацію / фото УНІАН

У "ПриватБанку" розповіли, коли можна буде отримати тисячу гривень за вакцинацію на картку єПідтримка.

Про це йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці банку.

Зазначається, що гроші надійдуть на картки після офіційного старту виплат за державною програмою, тобто з 19 грудня.

Відео дня

Також у банку зазначили, що картку єПідтримка оформили мільйон "щасливчиків".

Читайте такожУ Мінцифрі назвали дати, коли українці почнуть отримувати тисячу за вакцинаціюКрім того, у "ПриватБанку" зібрали найпоширеніші питання та дали на них відповіді:

  1. Я оновив/оновила додаток, а картки немає. Як це? Відповідь: картка не з’являється автоматично після оновлення. Її необхідно додати: тисніть Гаманець → Додати → єПідтримка.
  2. У мене смартфон на iOS, не виходить додати картку. Відповідь:: у App Store може бути трохи непросто. Алгоритм такий: у пошуковий рядок пишіть "Приват24" → тисніть на іконку Приват24 → має з'явитися плашка з оновленням → оновлюйте.
  3. У мене немає смартфону. Я можу відкрити пластикову картку? Відповідь: наразі, ні, єПідтримка від "ПриватБанку" – цифрова картка, яку можна відкрити через додаток Приват24. Якщо з’явиться опція фізичної – обов’язково повідомимо.
  4. Я не клієнт банку, чи можу я відкрити картку?  Відповідь: так, і навіть без візиту до відділення. У нас є віддалена ідентифікація, тож завантажуйте останню версію Приват24 та приєднуйтеся до наших клієнтів.
  5. Мені ще немає 18, я можу відкрити картку? Відповідь: ні, отримати виплату можуть громадяни України, які досягли 18 років і мають в застосунку Дія "зелений" COVID-сертифікат вакцинації.
  6. Картка відкрита, але в "Дію" не підтягується. Що робити? Відповідь: зачекайте трохи. Рахунок має відобразитися одразу після відкриття, проте може затриматися, якщо дані з якоїсь причини не підтягнулися. Раз на добу банки додатково підвантажують дані. Якщо за добу IBAN не підтягнеться, спробуйте знову.

Нагадаємо, частина клієнтів monobank вже почали отримувати виплати тисячі гривень за вакцинацію за кілька днів до офіційного старту виплат.

Тисяча за COVID-вакцинацію: подробиці програми виплат

Як повідомляв УНІАН, 2 грудня Верховна Рада виділила з державного бюджету на 2021 рік 8 млрд грн, які буде направлено на виплати по 1 тис. грн кожному вакцинованому від COVID-19 українцю.

Програмою передбачено, що всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс щеплення проти COVID-19, зможуть отримати 1000 грн від держави. За ці кошти вони матимуть можливість:

  • придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб,
  • відвідати кінотеатр, театр, музей,
  • купити квитки на залізничні та авіаперевезення по Україні,
  • придбати книжки.

Програма реалізовуватиметься в декілька етапів. З 19 грудня послуга стане доступна в мобільному застосунку "Дія". Це - найшвидший і найпростіший спосіб. На другому етапі (3 квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний механізм нарахування, над яким зараз працюють.

Вас також можуть зацікавити новини