Відомо, що в цьому році тестування буде проходити в один день / фото УНІАН

Якщо під час складання національного мультипредметного тесту (НМТ) світла не буде понад дві години, то вступники будуть його виконувати вже на додатковій сесії. Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Василь Терещенко в ефірі телемарафону зазначив, що ніхто не убезпечений від того, що в пунктах тестування може не бути світла. 

"Безперечно, ми від цього не убезпечені, однак ми працюємо з обласними військовими адміністраціями, з управлінням освіти задля того, щоб максимально забезпечити можливість проходження учасниками тестування в час, коли світло не буде вимикатися", - зазначив він. 

При цьому додав, що, за інформацією відповідних органів, його вимикатимуть передусім у вечірній та нічний час, а з 09:00 до 16:00 дня світло буде і відповідно період тестування припадатиме саме на цей час. 

Відео дня

"Сподіватимемось, що великих проблем з цим не буде. Водночас якщо таке трапиться в якомусь з регіонів, в якомусь екзаменаційному центрі, то в нас є процедура, яку ми використовуємо під час повітряних тривог - якщо світло вимкнули і його не буде 1 чи 2 години, то учасники почекають, на цей час тестування припиняється, блокується, фактично час не вичерпується і коли світло знову буде забезпечене, то учасники можуть повернутися до виконання. Однак, якщо світла не буде впродовж 2,5 годин, то тоді учасники зможуть написати відповідні заяви для того, щоб пройти тестування під час додаткової сесії", - наголосив Терещенко. 

Заступник директора УЦОЯО повідомив, що особливість цьогорічного мультипредметного тесту полягає в тому, що учасники мають складати чотири іспити, тоді як минулого року було 3 предметні тести. Цього року буде обов’язково українська мова, математика та історія України, а четвертий предмет на вибір вступника.

За його словами, при цьому тестування проходитиме, на відміну від минулого року в один день. Він додав, що учасники приходять спочатку два предметні тести - українську мову та математику, а після 20 хвилинної перерви - виконують ще два предметні тести.

Терещенко зазначив, що в цьому році на основну сесію зареєструвалося понад 287 тисяч учасників  і найпопулярнішим предметом на вибір була англійська мова - майже 115 тисяч вступників обрали саме її.

"А потім йде українська література, географія, але природничі дисципліни, на жаль, трішки відстають", - додав він.

НМТ 2024 - що відомо

Як повідомляв УНІАН, НМТ міститиме чотири блоки завдань, три з яких - обов’язкові, а четвертий - на вибір вступника. Обов’язкові навчальні предмети - українська мова, математика, історія України, а на вибір - українська література, одна з іноземних мов (англійська, німецька, французька або іспанська), біологія, хімія, фізика та географія. 

Тестування проходитиме у дві сесії: з 14 травня по 25 червня - основна; з 11-19 липня - додаткова.

Вас також можуть зацікавити новини: