Яка пошта працює в Україні / фото УНІАН

Через вторгнення військ Російської Федерації на територію України робота поштових відділень опинилася під загрозою. Нова Пошта функціонує далеко не у всіх містах, а графік її роботи помітно змінився.

УНІАН розповість, чи працює Нова Пошта в неділю в обставинах, що склалися, і як співробітники обслуговують клієнтів в інші дні.

Нова пошта - графік роботи 2022

На офіційному сайті Нової Пошти сказано, що відділення працюють тільки в тих містах, де це безпечно. При цьому, клієнти можуть користуватися послугами перевізника щодня без вихідних.

Відео дня

ВАЖЛИВО: якщо в місті діє комендантська година, відділення відкривається на годину пізніше, а закривається на годину раніше.

У Тернополі, Хмельницьку і Чернівцях відкриті всі відділення Нової Пошти з 8:00 або з 9:00 до 18:00, у Сумах і Сумській області відкрито 60 відділень і вони працюють з 08:00 або 09:00 ранку. Також ви можете ознайомитися з онлайн-картою актуального графіку роботи відділень.

Також Нова Пошта пропонує своїм клієнтам спеціальні послуги, які діють під час воєнного стану:

  • до 31 травня можна відправляти особисті речі по Україні у валізах або коробках до 30 кг - за 120 грн;
  •  -40% на доставку шин і дисків.

Всі фінансові послуги у відділеннях також доступні: українці можуть переказати гроші, поповнити рахунок, отримати міжнародний переказ, зняти готівку, пожертвувати гроші на потреби армії і тд.

Нова пошта акцентує увагу на тому, що з 21 березня компанія відновила тарифікацію зберігання посилок. Безкоштовне зберігання можливе тільки на непрацюючих відділеннях, а безкоштовна переадресація посилки доступна для клієнтів, які оформили її до 24 лютого.

Вас також можуть зацікавити новини: