Правоохоронці затримали посадовця \ фото УНІАН

Правоохоронці затримали заступника начальника одного з управлінь Львівської облдержадміністрації за вимагання від підприємця 365 тис. грн неправомірної вигоди.

Читайте такожОбіцяв влаштувати на роботу в ОП за $200 тисяч: в Києві затримали нахабного шахраяПро це повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції.

За даними слідства, посадовець налагодив систему отримання від підприємців неправомірної вигоди. Натомість сприяв їхній перемозі під час проведення тендерних закупівель на будівельно-ремонтні роботи та перерахуванню коштів за їхнє виконання.

Відео дня

«Так, було задокументовано факт вимагання від представника товариства 365 тисяч гривень у якості «відкату» за проведені роботи за бюджетні кошти. Для цього заступник начальника управління ОДА залучив свого підприємця, який видав фіктивні рахунки-фактури про купівлю у нього товариством певних товарів на цю суму», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 23 лютого правоохоронці затримали посадовця. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу та обрання запобіжного заходу.

Як повідомив у Facebook голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, затриманим виявився працівник управління капітального будівництва ОДА.

«За попередніми даними, він вимагав та одержав від одного з представників будівельної організації неправомірну вигоду за раніше укладений договір», - розповів Козицький.

Новини по темі