Серед поліцейських звучить інформація про некомпетентність дій Шияна під час спецоперації по затриманню терориста / фото Нацполіції

Начальник Управління карного розшуку ГУНП в Полтавській області полковник Віталій Шиян, якого 23 липня в Полтаві взяв у заручники озброєний гранатою Роман Скрипник, іде на пенсію за вислугою років.

Цю інформацію УНІАН підтвердив начальник Головного управління Національної поліції в Полтавській області Іван Вигівський.

«Він іде на пенсію», - сказав Вигівський і заявив, що сьогодні під час наради в главку керівництво поліції області подякувало Шияну за роботу.

Відео дня

Тим часом, в лавах правоохоронців звучить безліч розмов про некомпетентність дій Шияна під час затримання і знешкодження озброєного чоловіка.

Своєю чергою Шиян заявив кореспонденту УНІАН, що дійсно відслужив у поліції 25 років і йде на пенсію за вислугою років.

При цьому він підкреслив, що причина того, що він іде на пенсію, не пов'язана з критикою його роботи.

«Я вважаю, що під час спецоперації з «полтавським терористом» я мав рацію. Я обмінявся з підлеглим...» - зазначив Шиян.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня в Полтаві 32-річний раніше судимий Роман Скрипник, підозрюваний у незаконному заволодінні транспортним засобом, погрожуючи гранатою, захопив співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника УКР ГУНП в Полтавській області полковника Віталія Шияна. З ним він поїхав на наданому відповідно до його вимог автомобілі. Також зловмисник озвучив свої вимоги. Зокрема, він хотів уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин (викрадення автомобіля і взяття заручника) та сховатися. Пізніше чоловік відпустив поліцейського і, залишивши автомобіль, утік в лісопосадку.

Вночі, 1 серпня, правоохоронці встановили місцеперебування чоловіка, проте, як заявили в Нацполіції, його дії почали загрожувати життю поліцейських, тому снайпер знешкодив його.

У ДБР почали розслідування за ч. 3 ст. 365 і ч. 1 ст. 115 КК України - перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу та умисне вбивство.