У поліції обіцяють фіксувати порушення у разі їх виявлення / фото REUTERS

Міська рада Тернополя забезпечуватиме юридичний супровід підприємцям у разі спроб їх покарати за роботу в умовах карантину «червоної» зони.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні під час позачергової сесії заявив міський голова Сергій Надал.

«Є вже домовленості з громадськими організаціями підприємців, юристами, адвокатами. На кожен складений протокол поліції ми забезпечимо юридичний супровід і скасування його в судах. Закликаю всіх підприємців, щодо яких буде складений такий протокол, звертатися в міську раду. На першому поверсі буде діяти пункт прийому заяв і ми допоможемо писати позов до суду на скасування цих протоколів і недопущення притягнення до відповідальності», – сказав мер.

Відео дня

Принагідно він закликав поліцію не вчиняти дій щодо притягнення до відповідальності суб’єктів господарювання, які продовжать діяльність всупереч постанові Кабміну.

За даними заступника начальника управління превентивної діяльності обласного управління поліції Василя Дідуха, правоохоронці наразі проводять заходи превентивної діяльності і лише спілкуються з суб’єктами господарювання щодо необхідності забезпечення дотримання встановлених обмежень.

Водночас в управлінні поліції кореспонденту УНІАН повідомили, що якщо правоохоронці виявлятимуть порушення, то їх фіксуватимуть.

«Ми працюємо в Національній поліції, а не в міській раді. Тому ми діятимемо згідно постанови Кабміну, яка нам доведена до відома і яку ми маємо виконувати», – сказав керівник прес-служби обласного управління поліції Сергій Крета.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 3 серпня, Тернопільська міська рада прийняла рішення не посилювати карантин у місті відповідно до вимог «червоної» зони.

Як відомо, з 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на зелену, жовту, помаранчеву і червону зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

З понеділка, 3 серпня, червону зону встановлено у Луцьку, Тернополі та Кіцманському районі Чернівецької області.

Зокрема, у цій зоні забороняється робота громадського транспорту, відвідування закладів освіти, діяльність ТРЦ, кафе та ресторанів. У Луцьку та Тернополі тимчасово скасовано зупинку низки поїздів далекого сполучення.