На Вінниччині затримали чоловіка, який запускав салюти / фото vn.npu.gov.ua

У Вінниці встановили та доставили до підрозділу поліції чоловіка, який близько 00: 30 у новорічну ніч запускав феєрверки.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Вінницької області, поліцейські його розшукали за півгодини:

"Близько 00:30 до поліції надійшло повідомлення про порушення заборони на використання салютів. Як розповів керівник відділу поліції № 1 Вінницького районного управління поліції Юрій Голуб, особу, причетну до правопорушення, поліцейські встановили за допомогою свідків події. Ним виявився 45-річний вінничанин".

Відео дня

Чоловіка доставили у відділ для з'ясування всіх обставин, повідомили в поліції.

Зазначається, що дії правопорушника кваліфіковані за ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років.

Як писав УНІАН, використання феєрверків і петард заборонено в багатьох регіонах. Українські правоохоронці закликали громадян бути відповідальними і не використовувати піротехнічні вироби в період Новорічних свят.

За словами, заступника начальника Департаменту патрульної поліції Олексія Білошицького, в більшості регіонів України обласні військові адміністрації прийняли рішення про заборону використання піротехнічних виробів. Така заборона діє і у Києві.

Вас також можуть зацікавити новини: