Фото ua.depositphotos.com

Українці продовжують їхати на роботу до Польщі, але паніки, пов'язаної із загрозою військового вторгнення з боку Росії, наразі немає.

Про це повідомляють у в аналітичному центрі агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal. 

"На нашу телефонну лінію дзвонять і цікавляться, як швидко ми можемо оформити документи на роботу в Польщі, і що для цього потрібно. Але це поки що поодинокі випадки. Більше українці цікавляться саме роботою в Польщі і питанням, скільки можна заробити", - стверджує генеральний директор агенції з міжнародного працевлаштування Gremi Personal Томаш Богдевич. 

Відео дня

Проте зазначає, що, загартовані досвідом 2014-2015 років, крупні агенції з працевлаштування готові до прийняття великої кількості трудових мігрантів з України. 

Також агенції працевлаштування готові до можливих ускладнень на кордонах ЄС у зв'язку з черговою хвилею пандемії.

"У 2020-му ми стали єдиною компанією у Польщі, яка організувала чартери для українців у Польщу у локдаун. Тоді ми також оперативного створили мережу карантинних центрів для наших працівників. Нині ми використовуємо отриманий тоді досвід, щоби підготуватися до нових можливих викликів і наслідків дій Омікрона і Путіна",  - говорить Томаш Богдевич. 

Читайте такожЗа два роки кількість працюючих українців в Польщі збільшилася майже на чверть - дослідження

Як раніше повідомлялось, у січні попит на вакансії у Польщі збільшився на 37,3%, порівняно з аналогічним періодом минулого року. Спрощення процедури легалізації та працевлаштування підвищило зацікавленість українцями роботою у Польщі. 

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що з часу анексії Криму Польща стала притулком для мільйона українців через агресивну політику Росії.  Він не бачить проблем і з потенційним зростанням трудової міграції з України через непередбачувану ситуацію.