Основна сесія стартує 25 червня \ УНІАН

Для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) в Харківській області цього року зареєструвалося 22 700 людей - на 3 тис. більше ніж торік.

Читайте такожПробне ЗНО-2020: дати, запрошення та інструкція (відео)

Про це повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, передає Суспільне. "Збільшення — за рахунок двох складових. По-перше, у нас уже другий рік збільшується кількість одинадцятикласників. І ще з кожним роком додається все більша кількість тих дітей, які зобов’язані пройти зовнішнє оцінювання. Це стосується учнів профтехучилищ та студентів коледжів і технікумів", — відзначив Сидоренко.

Відео дня

За кожним абітурієнтом вже сьогодні визначено конкретне місце з відповідним робочим номером. "Абітурієнт повинен отримати свій конкретний зошит, який для нього, єдиного, унікального, віддрукований. Він повинен у цьому зошиті виконати роботу і бланк з цього зошита передати на відповіді. В іншому випадку абітурієнт не зможе отримати свою оцінку", - додав Сидоренко.

Процедура тестування цього року не змінюється. Вводиться низка додаткових обмежень у зв’язку з карантином. "Це маски, це скринінг, тобто вимірювання температури, в обов’язковому порядку наявність дезінфікуючих засобів, рідке мило і паперові рушники в туалетних кімнатах", - зазначив директор центру. За його словами, забезпечує захисними засобами Міністерство освіти та науки України.

Також повідомляється, що температура 37,2 та вище означає недопуск до тестів. Такий недопуск є автоматичною підставою для участі у додатковій сесії тестування. В окремих випадках, коли для людини підвищена температура є нормою, необхідно заздалегідь взяти відповідну довідку у лікаря і показати її працівникам центру.

Крім того, в цьому році вперше в запрошеннях буде вказаний час приходу кожного абітурієнта. "Якщо в попередні роки ми відводили 35 хвилин і ніякого регулювання потоку абітурієнтів не здійснювалося, то в цьому році ми розбили на групи абітурієнтів і кожна група має свій час. Щоб не було скупчення людей", - зазначив Сидоренко.

Кожному абітурієнту роздадуть по дві одноразові маски. Дітям, яким буде важко дихати в масках, нададуть час для перепочинку. За цим стежитимуть спостерігачі. Водночас Сидоренко зауважив, що дистанція у 1,2 м в авдиторіях буде дотримуватися і можна буде працювати без маски.

Основна сесія починається 25 червня. Голова Харківської обласної держадміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження № 312 від 03.06.2020 про підготовку до проведення ЗНО з урахуванням вимог санітарних заходів в умовах епідемії COVID-19.