Подружжя дуже любить "руський мір"/ фото Поліція Харківської області

Мешканці села Нова Гнилиця на Харківщині - подружжя виявилися  прихильниками "руського миру". 55-річний чоловік і його 57-річна дружина заперечували агресію РФ, запевняли, що то ЗСУ обстрілює мирні міста і допомагали окупантам.

Про це повідомляє поліція Харківської області. В поліції Чугуївського району встановили, що з початку російського вторгнення подружжя агітувало односельців підтримувати ворожу армію та заперечувало агресію РФ, а також  заявлялди, що всі руйнування відбуваються через Збройні сили України, а після встановлення російської влади в Україні життя покращиться.

фото Поліція Харківської області

"Крім того, чоловік ремонтував військову техніку окупантів та спільно з дружиною допомагали з житлом особовому складу РФ, забезпечували їх харчовими продуктами та самогоном, який жінка власноруч варила для окупантів", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Подружжю повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченому ч. 1 ст. 111-1 Кримінального кодексу ("колабораційна діяльність"). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років.

Зрадники у Харківській області

Після деокупації частини Харківської області відбувається затримання тих, хто добровільно пішли на співпрацю з ворогом.

У квітні 2023 року Служба безпеки затримала трьох ворожих поплічників, з яких двоє мешканці Вовчанського району, колишні посадовці органів місцевого самоврядування. Вони брали участь в підготовці псевдореферендуму на території захоплених громад.

Вас також можуть зацікавити новини: