Розслідування проводитиметься на предмет незаконного будівництва в Солом'янському парку / фото Антикор

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за заявою народного депутата Олександра Дубінського щодо можливих протиправних дій головного інспектора будівельного нагляду відділу з роботи з дозвільними документами Державної Архітектурно-Будівельної Інспекції (ДАБІ) Ганни Кизик та посадових осіб ТОВ "Смарт-Девелопмент" та ТОВ "Міськбудальянс".

Про це глава Нацполіції України Ігор Клименко повідомив Дубінському в офіційному листі.

Розслідування проводитиметься щодо незаконного будівництва в Солом'янському парку, про який заявляв нардеп, за адресою вул. генерала Шаповала, 1-3, у Солом'янському районі Києва. Замовниками на цьому об'єкті є вищезгадані ТОВ "Смарт-Девелопмент" і ТОВ "Міськбудальянс", будівництво пов'язують з ім'ям Дениса Комарницького. 

Відео дня

Дозвіл, виписаний Кізік, дозволяє будувати нерухомість готельного, офісного та багатофункціонального призначення. Однак за фактом основний об'єкт будівництва - два величезні житлові будинки. 

Про це раніше писав Dubinsky.ua, однак зазначене порушення - не єдине. 

Первинним документом на будівництво в Солом'янському парку були містобудівні умови та обмеження, затверджені департаментом містобудування та архітектури Київради від 24 вересня 2019 року №1184, згідно з якими первинне будівництво планувалося здійснювати на 4-х земельних ділянках. Надалі, судом договір оренди на один з них (кадастровий номер 8000000000:72:186:0005) був визнаний недійсним в судовому порядку. Однак відповідні зміни не були внесені до містобудівних умов.

Втім це, а також нецільове використання величезної ділянки землі майже в центрі Києва не зупинило Ганну Кизик та інших посадових осіб ДАБІ, і ця організація видала дозвіл на будівництво в Солом'янському парку Києва №ІУ013210903187 без належно оформлених документів: 

  • містобудівних умов та обмежень;
  • технічні умови;
  • завдань на проектування.

У наявності підроблення документів. Будівництво в Солом'янському районі йде з грубим порушенням чинного законодавства при заступництві Дениса Комарницького. 

У відповіді Нацполіції Олександру Дубінському повідомляється, що кримінальне розслідування вестиметься на предмет порушення трьох статей Кримінального кодексу:

  • ч. 1 і 2 ст. 364 - "зловживання владою або службовим становищем", передбачає позбавлення волі до 6 років залежно від ступеня тяжкості злочину
  • ч. 1 ст. 366 - "службове підроблення", передбачає позбавлення волі до 5 років залежно від ступеня тяжкості злочину
  • ч.1 ст. 367 — "службова недбалість", передбачає обмеження волі до 3 років.
false
false