Світові лідери "чергують" щодо України через РФ, поділився політолог / фото УНІАН

Зараз у низці держав встановлено "чергування" щодо України, щоб у Києві постійно перебував хтось зі світових лідерів чи міністрів закордонних справ.

"Чергування" розписано для того, щоб стримувати Російську Федерацію, розповів політолог Олег Саакян в ефірі телеканалу "Дім".

За словами співрозмовника, поки в столиці України знаходяться іноземні дипломати, очільники МЗС різних європейських країн, "набагато складніше створити картинку, що це нібито Київ обстріляв, що це Київ провокував і т. д.".

Відео дня

Експерт додав, що "це один з елементів стримування".

"Пам'ятаємо, як свого часу візит президентів в Тбілісі в найспекотніші дні російсько-грузинської війни фактично врятував Тбілісі від інтервенції Росії в столицю, коли вона зупинилася прямо в передмісті Тбілісі. Так само приблизно і зараз...", – вважає Саакян.

Читайте такожДипломат сказав, на що Путін зробив ставку стосовно УкраїниНагадаємо, 30 січня Україну відвідала міністр національної оборони Канади Аніта Ананд, 1 лютого до Києва прилетів прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон, а 3 числа до столиці України має прибути президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Агресія Росії проти України коротко про те, що варто знати

РФ захопила український Крим у 2014 році й вдерлася на частину Донбасу.

Восени 2021-го російська сторона загострила ситуацію на кордоні з Україною – стягнула багато військових та техніки. В Україні та низці західних держав попереджали, що Росія може піти на повномасштабне вторгнення

За відомостями глави Міноборони України Олексія Рєзнікова, РФ перекинула до українського кордону близько 130 тисяч військовослужбовців.

Секретар Ради національної безпеки і оборони нашої країни Олексій Данілов стверджував, що стягнутих до кордону з Україною військ РФ недостатньо для повномасштабного вторгнення.

Вас також можуть зацікавити новини: