Гасіння пожеж триває / фото ДСНС

Уряд на виконання доручення президента Володимира Зеленського готує проект допомоги потерпілим внаслідок масштабних пожеж у Харківській і Луганській областях.

Читайте такожВнаслідок лісових пожеж на Луганщині загинула одна людина (відео)Як повідомляє прес-служба президента, Зеленський заявив:

«Ми маємо давати відсіч цій стихії, бажаю наснаги всім вогнеборцям. У таку спеку в лісах працювати ще важче. Але своєю героїчною працею вони рятують життя. Ми ж повинні бути готовими до швидкої реакції на потреби людей – насамперед до надання медичної допомоги, можливостей евакуації, а далі – фінансової та професійної підтримки, щоб допомогти людям повернутися до життя. Пильно стежу за ситуацією».

2 вересня ввечері до місця пожеж вирушили віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, міністр оборони Андрій Таран, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Вони перебувають на прямому зв’язку з Офісом президента, надаючи в терміновому порядку всі деталі розвитку пожежі.

Зеленський тримає ситуацію під особистим контролем. Він висловив співчуття у зв'язку із загибеллю людини на Луганщині та очікує ефективного вирішення проблем постраждалих, йдеться в повідомленні.

Пожежі на сході України: що відомо

  • У Харківській області 2 вересня о 12:54 поблизу с. Гороб’ївка Дворічанського району виникла лісова пожежа. Близько 15:00 через сильний поривчастий вітер пожежа поширилась в напрямку населених пунктів Гороб’ївка та Гряниківка.
  • Вогнем знищено 22 житлових будинки, відселено 33 особи. Через отруєння продуктами горіння за медичною допомогою звернулася одна людина.
  • Загальна площа, пройдена вогнем, орієнтовно становить 500 га, з них 100 га верхової пожежі.
  • Станом на 7:00 3 вересня осередки пожежі в населених пунктах Гороб’ївка та Грянинівка ліквідовано, триває гасіння осередку лісової пожежі на площі близько 100 га.
  • 2 вересня у Станично-Луганському та Новоайдарському районі Луганської області було зафіксовано 32 осередки загоряння сухої трави.
  • За словами голови Луганської облдержадміністрації Сергія Гайдая, постраждалих серед населення немає, проте з опіками госпіталізовано двох військовослужбовців ЗСУ. Тим часом у ДСНС повідомили про одного загиблого. 
  • Гасіння пожеж у двох районах триває. Зокрема в Станиці Луганській по вулиці Москва-Донбас вогнем пошкоджено 12 нежитлових будинків, ще одна нежитлова споруда згоріла у селищі Райгородка.