Шевченківський районний суд Києва / фото Ковальчук Віктор УНІАН

Попри на відсутність повного тексту рішення Шевченківського районного суду Києва, який 26 жовтня продовжив термін перебування Сергія Волкова під вартою до 2 грудня 2023 року, очевидний факт того, що судом не було надано належної оцінки аргументам захисників. Таку думку висловив адвокат Волкова Владислав Опанасик. За його словами, критичний стан здоров'я підозрюваного унеможливлює його перебування під вартою в принципі.

"Хоч ухвалою суду і було зобов’язано детективів забезпечити додержання права підозрюваного Волкова С. В. на належну медичну допомогу, за місцем попереднього ув’язнення  необхідні для цього умови відсутні. У ході судового засідання прокурор не зміг пояснити суду причини тримання Волкова С. В. в одиночній камері в ізоляторі тимчасового тримання Служби безпеки України попри граничні строки його перебування в даній установі", - наголосив адвокат.

Він також зазначив, що особливу увагу суд звернув на необґрунтовані відмови детективів у наданні дозволів на побачення з близькими попри відсутність застосування заходів безпеки у кримінальному провадженні.

Відео дня

"Необхідність продовження строків тримання Волкова під вартою прокурор доводив продовженням строків досудового розслідування в кримінальному провадженні та необхідністю проведення великої кількості слідчих дій, зокрема допитів свідків, витребування та аналізу доказів, проведення експертиз. Це, в свою чергу, є прямою підставою для звільнення підозрюваного з-під варти", - вважає Опанасик. На думку захисту, перераховані пункти звинувачення є безпосереднім підтвердженням передчасності пред’явлених в межах справи підозр та відсутністю у обвинувачення достатніх доказів на їх обґрунтування.

Продовження цих строків, зазначають адвокати, є штучним відтермінуванням моменту закриття кримінального провадження або необхідності передачі обвинувального акту без будь-яких доказів винуватості, а розмір застави в якості альтернативи тримання під вартою залишається неймовірно високим, навіть після зменшення цієї цифри судом.

Справа Сергія Волкова - що потрібно знати

Шевченківський районний суд міста Києва 21 вересня 2023 року взяв під варту Волкова у справі про заволодіння коштами "Приватбанку".

Сторона захисту заявляла, що має намір звертатися до Уповноваженого ВР з прав людини, щоб якомога швидше вирішити питання про перегляд запобіжного заходу, так як в штатному порядку процес оскарження судового рішення займе мінімум місяць.

19 жовтня 2023 року Апеляційний суд столиці відхилив апеляцію Сергія Волкова щодо зміни запобіжного заходу. Адвокати просили замінити йому перебування в СІЗО на цілодобовий домашній арешт через хронічні хвороби і необхідність регулярно колоти інсулін.

25 жовтня адвокат Сергія Волкова звернувся до Уповноваженого з прав людини через загрозу життю свого підопічного в СІЗО.

Вас також можуть зацикавити новини: