Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України схвалив проект закону «Про внесення змін до статті 259 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян».

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду.

Рішення прийнято без обговорення.

Відео дня

Як повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ, документом пропонується встановити як обов’язкове додаткове покарання ‑ конфіскацію майна.

«Кількість завідомо неправдивих повідомлень про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності за останні час набула загрозливого масштабу. У 2019 році слідчими Нацполіції розпочато досудове розслідування 2000 кримінальних проваджень. Правоохоронці вимушені реагувати на кожне таке повідомлення, задіюючи значну кількість спеціальної техніки та особового складу», ‑ зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Читайте такожУ Києві "замінували" Центральний залізничний вокзал

За його словами, повідомлення носять комплексний характер, коли одночасно повідомляється про замінування одразу десятків об’єктів.

Законопроектом пропонується як обов’язкове додаткове покарання - конфіскацію майна.

Передбачено також посилення кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі строком від 4 до 8 років з конфіскацією майна, якщо об’єктами неправдивого повідомлення стали критично важливі об’єкти інфраструктури чи споруди, що забезпечують діяльність органів державної влади, або заклади охорони здоров’я та освіти.