фото metinvestholding.com

Вчена рада першого недержавного гірничо-металургійного університету "Метінвест політехніка" в якості своїх основних пріоритетів визначила якість освіти і затребуваність випускників на ринку праці.

Про це повідомив ректор університету Олександр поважний за підсумками засідання Вченої ради вишу, яке днями пройшло в Маріуполі, передає прес-служба "Метінвесту".

"Ліцензії вже отримані на 310 бакалаврів і на 240 магістрів. Всі законодавчі умови для запуску навчального процесу ми вже пройшли. Наші наступні кроки-вдосконалення навчальних програм, Організація освітньої та наукової діяльності, розвиток міжнародних контактів та створення навчально-матеріальної бази", – зазначив поважний.

Відео дня

За його словами, на даний момент активно ведуться будівельні роботи - вириті котловани для 12-поверхового головного корпусу і шестиповерхового гуртожитку, закладені пальові основи фундаменту, готується майданчик під критий спорткомплекс. Ректор висловив сподівання, що підрядна організація вкладеться в терміни і восени 2022 року студенти почнуть навчання в новому корпусі.

При цьому повідомляється, що в "Метінвест політехніці" мають намір взяти найбільш актуальний досвід міжнародних і українських партнерів.

"Ми підписали договори про співпрацю з вищою школою управління охороною праці в Катовіце, Берлінською Академією сировинних матеріалів Європейського інституту і технологій, національним університетом "Чернігівська політехніка", Дніпровським державним технічним університетом. Це відкриває двері нашим студентам в питаннях обміну досвідом, доступу до баз партнерів, отримання подвійних дипломів і багатьом іншим корисним ресурсам", - пояснив керівник департаменту міжнародних проектів Костянтин Моїсеєнко.

Як повідомили в прес-службі, при розробці всіх освітніх програм в "Метінвест політехніці" обов'язковою умовою є застосування дуальної системи освіти. Під час такої системи студенти два дні вивчають теорію із застосуванням сучасної практичної бази в університеті, а чотири дні проводять на виробництві за тією спеціальністю, яку вони обрали.

"Легко сказати, ми нові - значить ми інші. Нові - не означає інші. Стати іншими - бути на голову вище за інших. У кожному напрямку ми зобов'язані спрогнозувати, де буде Україна мінімум через 10 років і бути там вже через рік. Тільки тоді ми станемо іншими і у нас для цього є все необхідне: фінанси, кадри, забезпечення, партнери, підтримка профільного міністерства і основного роботодавця – компанії Метінвест", – підсумував ректор "Метінвест політехніки".

Нагадаємо, приватний технічний університет "Метінвест політехніка", будівництво якого на даний момент активно ведеться в Маріуполі, планує прийняти своїх перших студентів за програмами бакалаврату та магістратури в 2022 році.