Через наближення свята Рош га-Шана в Україні посилено присутність правоохоронців в аеропортах / фото УНІАН, Володимир Гонтар

Очікується, що до міста Умань Черкаської області на початку вересня для святкування Рош га-Шана - початку нового року для всіх, хто сповідує юдаїзм - приїдуть близько 50 тисяч хасидів.

Про це розповів голова Національної поліції України Ігор Клименко під час зустрічі з послом Ізраїля в Україні Міхаелом Бродським, повідомляє Управління комунікації Національної поліції України.

"Зараз наше головне завдання, щоб гості почувалися в безпеці. У нас повна взаємодія з ізраїльськими поліцейськими, які разом із нами несуть службу в Умані. На всі події, які траплятимуться, ми будемо дуже швидко та своєчасно реагувати. Національна поліція та поліція Черкаської області зараз на посиленому варіанті несення службі", - зазначив Клименко.

У повідомленні зазначено, що учасники зустрічі наголосили на важливості співпраці для запобігання правопорушенням, зокрема, вчинених на ґрунті нетерпимості.

Читайте такожУ ДПСУ розповіли, як пропускатимуть хасидів на Рош га-Шану в умовах карантинуБродський відзначив налагоджену роботу між поліцейськими України та Ізраїлю за досвідом попередніх років.

"Поліцейські Ізраїлю приїжджають сюди задля допомоги, проте ми розуміємо, що на вас покладається вся відповідальність. І завдяки вашій роботі та професіоналізму ми маємо змогу приїздити на святкування Рош Га-шану кожного року", - сказав він.

За словами Клименка, посилено присутність правоохоронців в аеропортах.

"Ми працюємо разом із прикордонною, міграційною службою для того, щоб люди могли заїхати та в безпеці відзначити свято", - наголосив голова Нацполіції.

Нові правила в'їзду до України

5 серпня в Україні набули чинності зміни щодо правил перетину державного кордону.

Згодом Міністерство закордонних справ надало точний список необхідних документів для паломників.

Читайте такожАнтисемітизм в Україні залишився на попередньому рівні - звіт ОЄОУ

Що таке Рош га-Шана

Рош га-Шана - це свято початку нового року для кожного, хто сповідує юдаїзм.  В Україні воно відоме широкому загалу здебільшого завдяки щорічному паломництву до могили цадика Нахмана в Умані. В останній рік свого життя засновник течії брацлавського хасидизму закликав усіх послідовників провести свято разом з ним. Його учні на чолі з Натаном витлумачили це як заклик до відвідин могили вчителя.

У 2021 році Рош га-Шана припадає на 6-8 вересня.