Окупанти викрали начальника служби охорони навколишнього середовища ЗАЕС / фото Артемій Лебедєв

Російські військові викрали начальника служби охорони навколишнього середовища Запорізької атомної електростанції. Окупанти вдаються до нових методів терору.

Про це розповів мер Енергодара Дмитро Орлов.

"Вчора - 17 липня - вони захопили та вивезли в невідомому напрямку начальника служби охорони навколишнього середовища Ігоря Квашніна. На цей момент його місцеперебування неможливо встановити", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

За словами Орлова, ця служба відповідає за безпеку навколишнього середовища АЕС, тобто за відсутність забруднення будь-якими речовинами.

Як раніше повідомляв УНІАН, з 4 березня Запорізька АЕС контролюється російськими загарбниками. Також під окупацією знаходиться місто-супутник ВП ЗАЕС Енергодар.

За даними "Енергоатому", російські окупанти перетворюють Запорізьку АЕС на військову базу і використовують її як щит. Вони розгорнули важкі артилерійські батареї і встановили протипіхотні міни вздовж берегів водосховища, вода з якого охолоджує шість реакторів АЕС.

Пізніше глава НАЕК "Енергоатом" Петро Котін заявив, що російські окупанти завозять техніку на захоплену Запорізьку АЕС і обстрілюють Україну.

Вас також можуть зацікавити новини: