Фото wikipedia.org

Покарання за вбивство у Сумах, відновлення повного державного контролю над Дніпром, Одесою, Харковом — це єдина вакцина проти вірусу сепаратизму та знищення України, заявляють очільники політичної партії "Правий сектор".

4 листопада о 14:00 активісти та ветерани російсько-української війни пікетуватимуть Офіс Президента України. Про це йдеться на сторінці руху "Правий сектор" в Facebook.

Акція протесту – це реакція на замовне убивство Олександра Іваніни в Сумах. Представника "Правого сектору" убили пострілами з пістолету увечері 27-го жовтня на очах у цивільної дружини.

Відео дня

Учасники акції протесту переконані: убивство є результатом злиття криміналітету з правоохоронними органами та місцевою владою. Це явище є масштабним, і загрожує не лише ближнім регіонам, але й стабільності та територіальній цілісності усієї держави.

Після Майдану та втрати позицій у 2014 році, сьогодні місцеві кліки знову відчувають себе господарями на українській землі. Їхнім завдання є підготовка до заколоту на непідконтрольних центральній владі територіях. Наступним після Сум може стати Дніпро. Не менша загроза є в Одесі, Харкові та інших прикордонних регіонах, переконані у "Правому секторі".

Як зазначають організатори акції, регіональні бюджети, виділені на потреби міст та областей, розпилюються для створення приватних армій мерів, фінансування криміналітету, на хабарі для медіа-індустрії та залякування активних громадян України.

Основні вимоги наступні:

  1. Розслідування вбивства у Сумах. Вимагаємо публічний звіт щодо пошуку винних у вбивстві Олександра Іваніни.
  2. Виявлення агентів впливу Росії на місцях. Вимагаємо доручити РНБО та правоохоронним органам розслідувати зв’язки криміналу та російської агентури з представниками місцевої влади, які були оприлюднені західними та українськими журналістами-розслідувачами. Відсторонити на час слідства підозрюваних від посад. Ввести персональні санкції у випадку підтвердження таких зв‘язків.
  3. Очищення найближчого оточення. Вимагаємо з’ясувати, хто і чому у найближчому середовищі президента Зеленського "спускає на гальма" відкриті кримінальні провадження щодо корупції у прифронтових та прикордонних регіонах.